• Czas pracy robota: 1 minuta 55 sekund

 

Wartość odżywcza w 100 g

  • Kalorie: 84 kcal
  • Węglowodany: 4,4 g
  • Białko: 9,5 g
  • Tłuszcze: 3,8 g

 

Składniki

  • woda niegazowana: 70 g
  • żelatyna w proszku: 15 g
  • truskawki świeże (pokrojone na pół): 300 g
  • cukier: 30 g
  • sok z cytryny (świeżo wyciśnięty): 10 g
  • jogurt grecki: 250 g

 

Przygotowanie

Krok 1: W miseczce wymieszaj wodę (70 g) z żelatyną w proszku (15 g), aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw na 15 minut, by napęczniała.
Krok 2: Do naczynia miksującego włóż truskawki (300 g), cukier (30 g) i sok z cytryny (10 g).
Krok 3: Program – czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 4: Dodaj rozpuszczoną żelatynę.
Krok 5: Program – czas 35 sekund, temperatura 0°C, obroty 7.
Krok 6: Przełóż masę do szczelnie zamykanego pojemnika i odstaw do lodówki na minimum 4 godziny, aż stężeje.
Krok 7: Po stężeniu przełóż masę truskawkową z żelatyną do naczynia miksującego. Dodaj jogurt grecki (250 g).
Krok 8: Program – czas 35 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 9: Zgarnij składniki ze ścianek naczynia.
Krok 10: Program – czas 35 sekund, temperatura 0°C, obroty 8.
Krok 11: Przełóż do miseczek.
Krok 12: Podawaj z dodatkiem świeżych owoców.
Krok 13: Gotowe. Smacznego.

 

Przepis na mus truskawkowy z jogurtem jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.