- Czas pracy robota: 1 minuta 55 sekund
Wartość odżywcza w 100 g
- Kalorie: 84 kcal
- Węglowodany: 4,4 g
- Białko: 9,5 g
- Tłuszcze: 3,8 g
Składniki
- woda niegazowana: 70 g
- żelatyna w proszku: 15 g
- truskawki świeże (pokrojone na pół): 300 g
- cukier: 30 g
- sok z cytryny (świeżo wyciśnięty): 10 g
- jogurt grecki: 250 g
Przygotowanie
Krok 1: W miseczce wymieszaj wodę (70 g) z żelatyną w proszku (15 g), aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw na 15 minut, by napęczniała.
Krok 2: Do naczynia miksującego włóż truskawki (300 g), cukier (30 g) i sok z cytryny (10 g).
Krok 3: Program – czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 4: Dodaj rozpuszczoną żelatynę.
Krok 5: Program – czas 35 sekund, temperatura 0°C, obroty 7.
Krok 6: Przełóż masę do szczelnie zamykanego pojemnika i odstaw do lodówki na minimum 4 godziny, aż stężeje.
Krok 7: Po stężeniu przełóż masę truskawkową z żelatyną do naczynia miksującego. Dodaj jogurt grecki (250 g).
Krok 8: Program – czas 35 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 9: Zgarnij składniki ze ścianek naczynia.
Krok 10: Program – czas 35 sekund, temperatura 0°C, obroty 8.
Krok 11: Przełóż do miseczek.
Krok 12: Podawaj z dodatkiem świeżych owoców.
Krok 13: Gotowe. Smacznego.
Przepis na mus truskawkowy z jogurtem jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.