- Czas przygotowania: 10 minut 25 sekund
Wartość odżywcza w 100 g
- Kalorie: 150 kcal
- Węglowodany: 13,0 g
- Białko: 6,3 g
- Tłuszcze: 8,6 g
Składniki
- jajka: 3 sztuki
- kromki chleba tostowego: 3 sztuki
- cebula: 200 g (pokrojona w ćwiartki)
- olej słonecznikowy: 30 g
- pieczarki: 300 g (pokrojone w ćwiartki)
- sól: 1 łyżeczka
- pieprz czarny mielony: ½ łyżeczki
- tymianek świeży: 2 gałązki
Przygotowanie
Krok 1: W misce roztrzep jajka (3 sztuki). Namocz w nich kromki chleba tostowego (3 sztuki). Odstaw.
Krok 2: Do naczynia miksującego włóż cebulę (200 g, pokrojoną w ćwiartki).
Krok 3: Program — czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 4: Zgarnij cebulę łopatką ze ścianek na dno naczynia.
Krok 5: Dodaj olej słonecznikowy (30 g) i pieczarki (300 g, pokrojone w ćwiartki).
Krok 6: Program — czas 10 minut, temperatura 120°C, obroty 2.
Krok 7: Rozgrzej piekarnik do temperatury 220°C.
Krok 8: Do naczynia miksującego dodaj: namoczony w jajku chleb, sól (1 łyżeczka), pieprz czarny (½ łyżeczki), tymianek świeży (2 gałązki).
Krok 9: Program — czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 10: Powstałą masę przełóż do formy keksówki i wygładź powierzchnię łopatką.
Krok 11: Piecz 20 minut / 220°C.
Krok 12: Odstaw do całkowitego ostudzenia (około 2 godziny).
Krok 13: Podawaj jako dodatek.
Krok 14: Smacznego.
Przepis na pieczarkowy pasztet jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.