- Czas przygotowania: 25 sekund
Wartość odżywcza w 100 g
- Kalorie: 485 kcal
- Węglowodany: 4,7 g
- Białko: 1,6 g
- Tłuszcze: 52,4 g
Składniki
- czosnek: 2 ząbki
- natka pietruszki: 40 g
- oliwa z oliwek: 50 g
- sól: ½ łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1: Do suchego naczynia miksującego włóż czosnek (2 ząbki) i natkę pietruszki (40 g).
Krok 2: Program – czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 8.
Krok 3: Zgarnij składniki łopatką ze ścianek na dno naczynia.
Krok 4: Dodaj oliwę z oliwek (50 g) i sól (½ łyżeczki).
Krok 5: Program – czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 6: Gotowy sos przełóż do miseczki.
Krok 7: Podawaj jako dodatek do jajek, sałatek, wędlin lub mięs.
Krok 8: Gotowe. Smacznego!
Przepis na sos pietruszkowy jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.