- Czas pracy urządzenia: 25 sekund
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 60 kcal
- Węglowodany: 10,6 g
- Białko: 4,1 g
- Tłuszcze: 0,4 g
Składniki
- cebula przekrojona na pół (60 g)
- kapary konserwowe odsączone (20 g)
- czerwona fasola z puszki, odsączona i opłukana (400 g)
- koncentrat pomidorowy (30 g)
- papryka wędzona mielona (1 łyżeczka)
- syrop z agawy (pół łyżeczki)
- sól (1 łyżeczka)
- pieprz czarny mielony (pół łyżeczki)
- ogórki konserwowe pokrojone w plasterki (2 sztuki do podania)
Przygotowanie
Krok 1: Do naczynia miksującego włóż cebulę (60 g) i kapary (20 g).
Krok 2: Program – czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 3: Składniki zgarnij łopatką na dno naczynia.
Krok 4: Dodaj fasolę (400 g), koncentrat pomidorowy (30 g), paprykę wędzoną (1 łyżeczka), syrop z agawy (1/2 łyżeczki), sól (1 łyżeczka) i pieprz (1/2 łyżeczki).
Krok 5: Program – czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 6.
Krok 6: Tatar przełóż do miseczki i udekoruj plastrami ogórków konserwowych.
Krok 7: Gotowe. Smacznego.
Przepis na tatara z fasoli jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.