- Czas pracy robota: 31 minut 45 sekund
Wartość odżywcza w 100 g
- Kalorie 288 kcal
- Węglowodany 0,9 g
- Białko 15,2 g
- Tłuszcze 23,7 g
Składniki
- Mięso wieprzowe bez ścięgien, kawałki po 3 cm, lekko zmrożone (500 g)
- Boczek surowy bez skóry i kości, kawałki po 3 cm (200 g)
- Czosnek (4 ząbki)
- Sól (1 łyżeczka)
- Pieprz czarny mielony (1 łyżeczka)
- Biała gorczyca (1 łyżeczka)
- Mieszane suszone zioła – do obtoczenia
- Woda (700 g)
Przygotowanie
Krok 1: Do naczynia miksującego włóż mięso wieprzowe (250 g).
Krok 2: Program – czas 15 s, temperatura 0°C, obroty 7.
Krok 3: Przełóż do innego naczynia.
Krok 4: Do naczynia miksującego włóż mięso wieprzowe (pozostałe 250 g).
Krok 5: Program – czas 15 s, temperatura 0°C, obroty 7.
Krok 6: Przełóż do naczynia z wcześniej rozdrobnionym mięsem.
Krok 7: Do naczynia miksującego włóż boczek (200 g).
Krok 8: Program – czas 15 s, temperatura 0°C, obroty 7.
Krok 9: Przełóż do naczynia z mięsem wieprzowym.
Krok 10: Do naczynia miksującego włóż czosnek (4 ząbki).
Krok 11: Program – czas 10 s, temperatura 0°C, obroty 8.
Krok 12: Zgarnij czosnek łopatką ze ścianek.
Krok 13: Dodaj mięso wieprzowe (500 g), boczek (200 g), sól (1 łyżeczka), pieprz czarny mielony (1 łyżeczka), białą gorczycę (1 łyżeczka).
Krok 14: Program – czas 50 s, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 15: Uformuj z masy 2 wałki długości około 20 cm. Obtocz w suszonych ziołach i zawiń każdą kiełbasę w folię spożywczą.
Krok 16: Zwiąż dokładnie końcówki folii.
Krok 17: Do naczynia miksującego wlej wodę (700 g).
Krok 18: Program – czas 30 min, temperatura 120°C, obroty 2.
Krok 19: Ugotowane kiełbasy pozostaw do pełnego ostygnięcia.
Krok 20: Pokrój w 1-centymetrowe plastry.
Krok 21: Podawaj jako dodatek do pieczywa.
Krok 22: Gotowe. Smacznego.
Przepis na wieprzową kiełbasę jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.